Monday, Jul 6, 2020
HomeАНТИСТРЕСЕким (Page 5)

На младо момче по име Лендон Ридл му била дијагностицирана леукемија и од страна на докторите му било кажано дека има само 8-10% шанса за живот за повеќе од еден ден или два. "Целите гради му беа полни со тумори од леукемијата, поради што неможеше да

Read More

Рак на простата се јавува кај 1 од 7 мажи во текот на нивниот живот. Единствените традиционални начини за борба против оваа болест се хемотерапија, зрачење и хирургија, која може да предизвика несакани ефекти кај пациентите. Поради оваа причина, многу луѓе избираат помалку агресивни начини

Read More

Канабисот е се позастапен во медицината и веќе има доволно докази дека може да помогне кај неколку болести. Отсега канабисот во медицински цели ќе биде достапен и како гума за џвакање. Биотехнолошката компанија „Аксис“ минатата недела соопшти дека започнале клинички испитувања врз луѓе со нивниот нов

Read More

Sprout е првата фармацевска компанија која успеа да развие вијагра за жени со што ќе им помогне да се ја вратат желбата за секс и оваа „розева“ пилула се справува со хипокативното нарушување на сексуална активност. Филбансерин како што е официјалниот назив на женската вијагра е

Read More

Човекот по ник „goxilo“ на редит постирал како го искористил заборавениот тест за бременост од својата поранешна девојка кој неочекувано искочил позитивен! Помеѓу многуте коментари на постот, неколку стоеле дека дечкото требало да се провери за тестикуларен канцер. Во коментарите неколку луѓе тврделе дека преку домашните

Read More

Медот е еден од најкорисните природни продукти кој е корисен за здравјето, но во последно време се поголем број на болници во Америка го користат и за директен третман на рани на телото, како и за пост изгореници и резултатите се фантастични. Пациентите во медицинскиот центар

Read More

Новите истражувања покажале дека најдобар начин за диета и намалување на килограмите кај лицата со прекумерна тежина е со кратење на маснотиите, а не на јагленохидратите. Истражувањето е спроведено од Националниот институт за дијабетис каде 19 лица со прекумерна тежина биле подложени на два вида

Read More

Новото истражување на група на генетичари од Њујорк откри една стара вистина која можеби на многумина им е позната, а тоа е за да имате поголем отпорност на зарази мора да го создадете имунитетот, кој пак не може да постои без присуство на антитела. Затоа

Read More

Научниците кои истражуваат како да се намали зависноста од одредени пороци откриле дека играњето Тетрис во рок од три минути значително ги намалува потребите од секс, дрога, алкохол, цигари па дури го намалува и апетитот. Истражувањето било спроведено со 30 испитаници кои во текот на

Read More

За енергетските пијалоци има различни тврдења и „урбани“ митови дека се или многу корисни или многу штетни за организмот. Сега научниците направија вистинско истражување кои ги покажува ефектите на енергетскиот пијалок во организмот за рок еден час откако ќе биде внесен. Во првите 10 минути кофеинот

Read More