Sunday, Jul 5, 2020
HomeАНТИСТРЕСЕким (Page 11)

Од позиции на целосна забрана и осуда на сите корисници, па се до апостоли кои ја благословуваат, каде е вистината за марихуаната и нејзиното лековито дејство. За да нема забуни извршено е обемно научно истражување на Универзитетот Бристол за ефектите на канабисот за кој во последните

Read More

Многу девојки и жени се соочуваат со проблеми со кожата. Експертски совети од Д-р Коста Цветковиќ - дерматолог Хемискиот пилинг е метода која се користи за израмнување на кожата, нејзино подмладување, лупење на површниот мртов слој на клетки и замена со нов, помлад. Се користи за

Read More

Невенот е еден од најлековитите цветови кој има значајно присуство во балканската народна традиција и повозрасните често го користеле како средство за спречување на инфекции, зарази, за лечење на рани и за хигиенски потреби. За невенот е поврзана интересна легенда која потекнува уште од Римско

Read More