Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "Кока Кола"

Компанијата „Кока Кола“ соошти дека во минатата година за 11.7 отсто ја намалила директната емисија на јаглерод диоксид во однос на 2014 година. Како што се наведува, односот на употреба на енергија е подобрен за 7.2 отсто во однос на минатата година, додека во 2015

Read More

Поради недостигот на шеќер во социјалистичка Венецуела престанува производството на Coca-Cola. Државата се соочува со тешка економска криза, со највисока инфлација во светот и недостиг на основни продукти. „Производителите на шеќер во Венецуела не информираа дека треба да прекинат привремено со производството поради недостиг на суровини“,

Read More

Најпознатиот неалкохолен пијалок денес е доминантен на пазарот и речиси сите го препознаваат овој бренд, но самиот дизајн на шишенцето кој датира од пред точно 100 години е добиен сосема случајно. Кока Кола која постои од 1886 година и е создадена по формулата на фармацевтот

Read More

Производите на компанијата Кока Кола, по се изгледа нема да го видат новоотворениот ирански пазар. Иранскиот министер за индустрија, рударство и трговија, Мохамад Реза Нематзадех, нареди забрана за увоз на американска стока за широка потрошувачка, вклучувајчи ја и Кока Кола и гумите за џвакање Вриглис. Како

Read More

Веќе знаете дека Кока Колата има премногу шеќер и не е здрава за пиење. Но дали знаете што навистина се случува во вашиот организам кога ќе испиете една лименка ваков сок. Блогот "Truth Theory", кој го води поранешен фармацевт по името Нираџ, кој живее во

Read More