Wednesday, Aug 4, 2021
HomePosts Tagged "опасна"

Colgate Total е една од најпродаваните пасти во светот, а е единствена во САД која содржи триклосан, хемикалија која се поврзува со нарушување на работата на ендокриниот систем, а воедно е и канцерогена материја која со време се насобира во нашето тело - пишува New

Read More

Деновиве експертите предупредуваат дека се појавил нов вид на бубамара која се разликува од оние што ги знаеме уште од деца. Имено, како знак за препознавање на опасниот вид се наведува дека овие бубамари може да бидат црвени, црни или жолти, без ниту една точка

Read More

Тетово е прекриено со прашина, по големото невреме кое го зафати регионот. При расчистување и транспортирање на наносите од земја кои од Шар Планина се спуштија во градот, правта се разнесува насекаде низ јавните површини. При движење на возилата прашината се крева во воздухот најчесто

Read More

Новата футрола на iPhone изгледа како оригинален пиштол и затоа е малку ризична за да ја носите. Американската полиција ја критикува футролата затоа што е неодговорен и неразумен производ, опасен за околината. Футролата чини 10 - 50 долари, и е достапна во бела, розева и црна боја. Најголемиот

Read More