Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "Yahoo"

Американското Министерство за правда обвини двајца руски агенти од разузнавачките служби за извршување на големите хакерски напади врз Yahoo со цел кражба на кориснички сметки со податоци за корисниците и нивните лозински Yahoo претходно соопшти дека со упадот на нивниот сервис во 2014 година биле загрозени

Read More

Американскиот мобилен оператор Verizon потроши само 5 милијарди долари за купување на интернет бизнисот на Yahoo што е далеку под проценетата вредност од 150 милијарди долари пред неколку години кои тогаш Microsoft планираше да ги вложи. Yahoo е голем сервис за информирање и испраќање мејлови, но

Read More

Yahoo наскоро ќе има нов сопственик. Победникот во битката која трае со месеци, за стекнување на основниот бизнис на компанијата, ќе биде исправен пред тешката задача да ја издигне повторно компанијата. А таа е оптоварена со едни од највисоките трошоци – оние во технолошкиот сектор. Сега

Read More

Yahoo порано беше синоним за интернет и сите услуги што ги користевме. Во тоа време Google беше никој и ништо, но како што гледаме, староста и присутноста на пазарот на се пресудни за опстанок или за држење на доминантната позиција на пазарот. Додека Yahoo тонеше, Google

Read More

Yahoo е уште еден од технолошките гиганти кој им даде ветување на своите корисници дека ќе им испраќа предупредувања кога службите на државата ќе се обидат да ги „хакнат“ и да им ја нарушат приватноста со следење на нивната комуникација. Целта е да заштитат корисниците

Read More

Yahoo со новата апликација LiveText има нов концепт на испраќање на пораки и допишување со можност во живо да го гледате вашиот соговорник, а видето ќе нема тон, што значи дека ќе останете со текстуалните пораки, но барем ќе може директно да ги видите неговите

Read More