Monday, Sep 14, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаYahoo ќе ве предупреди кога државата сака да ве хакне

Yahoo ќе ве предупреди кога државата сака да ве хакне

yahoo-hack

Yahoo е уште еден од технолошките гиганти кој им даде ветување на своите корисници дека ќе им испраќа предупредувања кога службите на државата ќе се обидат да ги „хакнат“ и да им ја нарушат приватноста со следење на нивната комуникација. Целта е да заштитат корисниците од се поагресивниот пристап на властите во собирање на информации за граѓаните, најчесто без оправдана причина и без налог на суд.

Извор: telefoni.mk