Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "следење"

Со новите истражувања се открива дека батеријата на вашиот смартфон би можела да се искористи за следење преку интернет. Поточно, може да се употреби HTML5 API од статусот на вашата батерија, кој им овозможува на серверите да му испраќаат на вашиот телефон страници што помалку

Read More

Руската тајна служба ФСБ под мониторинг и оперативна обработка има ставено 220 лица кои се сметаат за потенцијални бомбаши-самоубијци, а дел од нив работат и како агитатори кои бараат регрути за можни терористички напади. Овие заклучоци се откриени на состанокот на шефовите на тајните служби кој

Read More

Google повторно премногу ја загрижи јавноста со уште една „шпионска“ опција во апликацијата за пребарување која ќе им овозможува на корисниците да дознаат колку луѓето се задржуваат на одредена локација. На пример ако сакате да посетите некое туристичко место на овој начин ќе може да го

Read More

Медиумите кои го следат случајот со началникот Грујевски откриваат дека при претрес е пронајден тефтер во кој се содржани информации за следењето на обвинителите од СЈО, како и за нивните соработници, но и потенцијални сведоци кои биле набљудувани. Портпаролката и обвинителка Ленче Ристовска за Мета

Read More

Медиумите кои го следат случајот со началникот Грујевски откриваат дека при претрес е пронајден тефтер во кој се содржани информации за следењето на обвинителите од СЈО, како и за нивните соработници, но и потенцијални сведоци кои биле набљудувани. Портпаролката и обвинителка Ленче Ристовска за Мета

Read More

Yahoo е уште еден од технолошките гиганти кој им даде ветување на своите корисници дека ќе им испраќа предупредувања кога службите на државата ќе се обидат да ги „хакнат“ и да им ја нарушат приватноста со следење на нивната комуникација. Целта е да заштитат корисниците

Read More

Откриен е нов метод со кој корисниците може да бидат следени на интернет, а тоа е преку карактеристиките на батеријата на телефоните или таблетите. Сите батерии користат HTML5 Battery Status API софтвер кој го открива капацитет на полнењето, потоа издржливоста, па дури и времетраењето до следното

Read More