Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "хакирање"

Сервисот Dropbox се соочува со мега безбедносен пропуст откако протекле информации за 68 милиони корисници со нивните профили и лозинки кои може да бидат продадени на црниот пазар и да бидат злоупотребени. Затоа Dropbox посочува итно да ја смените вашата лозинка. Според безбедносниот експерт Трој Хант

Read More

Незабележливи подморници се најновата тактика на американската влада за извршување на хакерски напади врз странски влади и државни непријатели. Подморниците се движат како да се невидливи при што противничките радари тешко може да ги лоцираат, а екипажот е составен од компјутерски професионалци, потврди адмиралот Мајкл

Read More

Yahoo е уште еден од технолошките гиганти кој им даде ветување на своите корисници дека ќе им испраќа предупредувања кога службите на државата ќе се обидат да ги „хакнат“ и да им ја нарушат приватноста со следење на нивната комуникација. Целта е да заштитат корисниците

Read More

Хакерот кој провали во персоналната електронска пошта на директорот на ЦИА, Џон Бренан, објаснува дека добил пристап преправајќи се како работник на Verizon. Контактирајќи со неговите „колеги“ од фирмата, се пожалил дека неговите „алатки“ се расипале и му биле потребни информации за еден од нивните

Read More

Огненото оружје може да се контролира преку компјутер со безжична врска, што претставува совршена мета за хакери. Технолошките експерти го нарекуваат снајперот Tracking Point 750 - глупост на годината, но сепак ова е навистина важно. Рунда Сандвик и Мајкл Огер потрошиле 26.000 долари за два модела

Read More

Fiat Chrysler се согласи да плати 105 милиони долари што е рекордна изречена казна од Американското министерство за сообраќај поради лошиот начин на поправка на вратени возила, а ќе мора да ги откупи сите неисправни модели на Jeep RAM од корисниците на кои им ги

Read More