Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "вработувања"

Новата Влада од почетокот до денеска вработила вкупно 96 лица во сите институции заедно, од кои 32 посебни кабинетски советници на министрите, а само во Владата вработени се вкупно 26 лица, информираше денеска на прес-конференција министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски. Сите нови вработувања

Read More

Министерот за информатичко општество и јавна администрација, Дамјан Манчевски најави дека наскоро Владата ќе излезе со информација за сите вработувања од новата администрација, како и со податоци колку илјадници незаконски вработувања се случиле додека на власт беше ВМРО-ДДПМНЕ, пишува „Макфакс“. „Во текот на оваа недела, многу

Read More

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“, согласно член 4 и член 12 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, поднеле барања до Владата, до сите министри, како и заменици претседатели на Владата да им бидат доставени податоци за тоа колку

Read More

Вработување во овој период на техничка Влада не може да се одобри. Впрочем, самата министерка за информатичко општество и администрација, Марта Арсовска Томовска нагласи дека не може да се објавуваат огласи за редовни вработувања на неопределно време, се додека не се формира нова Влада. Поради

Read More

Американскиот инвеститор Гентерм денеска ќе ја отвори најавената фабрика во индустриската зона Прилеп 1 со што ќе означи старт на инвестицијата вредна 20 милиони долари со предвидени 2000 вработувања. Гентерм во капацитетот во Прилеп ќе произведува термални системи за автомобили и други уреди, наменети за извоз

Read More

Ван Хол како еден од најобемните странски инвеститори во Македонија има раст на бизнисот и најавени се 400 нови работни места со дополнителна инвестиција од 15 милиони евра во веќе постоечкиот производствен капацитет во индустриската зона Скопје 1. Производителот на автобуси со доминантен капитал од Белгија,

Read More

Гентерм ќе биде првата посериозна странска инвестиција во индустриската зона во Прилеп вредна 20 милиони долари и предвидено е со новата фабрика за автомобилски делови да се вработат околу 2000 лица. Изградбата е при крај, па работата се очекува да започне во март следната година,

Read More

Технолошко-индустриската развојна зона во Штип ќе добие нова фабрика со влезот на италијанската фирма „Кондево“ која ќе започна производство на делови за кондензациски бојлери во Штип. Инвестицијата е проценета на 30 милиони евра, а предвидено е се вработат најмалку 280 лица и стручен кадар. На

Read More