Tuesday, Aug 11, 2020
HomePosts Tagged "инвестиција"

Одборот за животна средина на градот Копенхаген одобри 300 милиони круни, односно 45 милиони долари за садење нови стебла во целиот град. Целта на данската престолнина е до 2025 година да посади околу 100.000 нови стебла. Проектот започна во 2015 година, а до сега се

Read More

Денеска официјално започнува со работа инвестицијата на канадската компанија „OneContact“ која инвестираше во отворање на нов кол центар во Скопје, во кој ќе се вработат најмалку 200 граѓани. One contact center е канадска компанија од услужниот сектор, од областа на телекомуникациите а ќе се врши и

Read More

Индустриската зона „Неокази“ во близина на Пробиштип ќе ја добие првата странска инвестиција со почетокот на градбата на леарницата на фирмата „Кранфилд Фаундри“. Индустрискиот објект ќе се простира на површина од 8.000 метри квадратни и во него ќе се леат делови за монтажната, железничката и

Read More

Американскиот инвеститор Гентерм денеска ќе ја отвори најавената фабрика во индустриската зона Прилеп 1 со што ќе означи старт на инвестицијата вредна 20 милиони долари со предвидени 2000 вработувања. Гентерм во капацитетот во Прилеп ќе произведува термални системи за автомобили и други уреди, наменети за извоз

Read More

Apple ќе вложи 1 милијарда долари во кинеската компанија Didi Chuxing која слично како Uber нуди услуги за споделување на превозот со автомобил и е вистински лидер на азискиот пазар. Didi Chuxing е основана од гигантите Alibaba и Tencent и нејзината вредност е проценета на неверојатни

Read More

Италијанската градежна компанија веќе има инвестирано 19 милиони евра за изградба на првата хидроелектрана на Ештеричка река, над Пробиштип, која ќе стартува со работа зимава, додека останатите три, две на Зрновска река во Кочанско и една на Кадина река во Скопско, се во различни фази

Read More

Левидиагро има голема амбиција да го развие производството на ориз во кочанскиот регион со користење на македонско сертифицирано семе, да го зголеми извозот и да ја унапреди оваа земјоделска гранка на највисоко ниво. За таа цел Левидиагро ја започна браунфилд инвестицијата вредна 4 милиони евра

Read More

Млекара „Здравје Радово“ ќе инвестира во нова фабрика во Битола, која ќе произведува ухт и свежо млеко со 3,2 и 0,5 проценти масленост. Овие производи во почетокот ќе бидат наменети за домашниот пазар. Како што најави вчера извршниот директор на компанијата Панделе Панделески, четвртиот капацитет ќе

Read More

Американската компанија Џонсон Контролс ќе инвестира во Струмица со нов производствен капацитет со инвестиција во вредност од 20 милиони долари со која ќе се отворат 1500 нови работни места. Како што соопштија денеска директорот во „Џонсон Контролс“ Вили Ван Лои и директорот на Дирекцијата за Технолошко-индустриски

Read More

Епл Ленд е странска инвестиција од двајца бизнисмени од Дубаи која уште од најавите во 2013-та ги израдува земјоделците бидејќи со откупниот центар треба целосно да се реши нивниот пласман на јаболка. Епл Ленд свечено ќе биде отворен во Ресен со реализација на почетната инвестиција

Read More