Monday, Aug 3, 2020
HomePosts Tagged "лиценца"

Едногласно, иако претходно имаше одредени дилеми кај некои членови, Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) на денешната седница го одби барањето од „Канал 77“ да се одземе лиценцата на телевизијата „24 Вести“. Прифаќајќи ја информацијата од стручните служби, Советот го отфрли барањето

Read More

Судот на честа при Лекарската комора му ја одзема лиценцата на гинекологот Никола Дамчевски на седум години, неофицијално дознава „Фокус“. Според информациите на „Фокус“, пред неколку денови членовите на судот на честа при Лекарската комора донеле одлука да му ја одземат лиценцата на Дамчевски, кој во

Read More

Aдвокатите на фирмата „Фан кејк фактори“ издадоа забрани со кои на хрватските слаткари им се забранува да прават торти со слики од популарните цртани ликови на Дизни. Хрватскиот портал „Индекс“ пренесува дека казната за непочитување на забраната може да достигне и до 39.309 евра. Томислав Љутиќ,

Read More

Граѓаните излегоа на протест против топлификација. Дистрибуцијата на топлина „Балкан Енерџи Груп“ нема лиценца за наплатување на парно, а сметките кои ги добиваме од таму се фалсификувани, имаат фотокопиран печат и потпис, обвинуваат граѓаните - пренесува А1он. Според нив, ниту една од фактурите од БЕГ која

Read More

Дозволата за колективно управување со правата на уметниците, музичките изведувачи и произведувачи на фонограми на Македонската музичка индустрија (ММИ) и е одземена поради тоа што оваа организација во 2014 година имaла потрошено 81,5 проценти од прибраните парични средства за работењето на организацијата (плати за вработени,

Read More

Полицијата откри нелегална коцкарница со поставени 14 автомати за игри на среќа во обејкт во населбата Шуто Оризари, а сопственикот Б.М (64) за тоа немал дозвола од Министерството за финансии, ниту пак лиценца. Против него е поднесена кривична пријава за приредување на игри на среќа

Read More

Пијаните доктори повторно ќе работат. По истрагите, докторите нема да ја загубат лиценцата. Судот на честа при Лекарската Комора не им ги одзеде лиценците бидејќи немало доволно доказен материјал. Резултатот кој покажа дека кај едниот лекар имало 1,75 а кај другиот 1,23 промили алкохол во

Read More