Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "гасификација"

Владата на денешната седница донесе одлука за објавување тендер за гасификација на Источниот дел од Македонија. Според она што е соопштено, Владата разгледала и усвоила информација „за тендерската постапка за доделување на договори за јавно приватно партнерство за финансирање, одржување и развивање на дистрибутивен систем на

Read More

На 14-та Седница на Владата на Република Македонија, што се одржа денеска, донесени се повеќе заклучоци и одлуки во интерес на граѓаните на Република Македонија. Во интерес на транспарентно и навремено известување за активностите на Владата на Република Македонија, на денешната владина седница беше одлучено Миле

Read More

Пратениците ќе ја продолжат расправата во Собранието на Република Македонија за подигнувањето на заем од Дојче и Ерсте Банка во висина до 90 милиони евра за изградба на инфраструктурата потребна за провата фаза на гасификација. Со тие средства се предвивидува да се изградат првите траси

Read More