Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "министерство"

Министерството за здравство распиша Оглас за 100 кофинансирани специјализации за невработени и доктори кои не работат во јавни здравствени установи. Министерот за здравство Никола Тодоров денеска на прес-конференција објави дека најголем дел од специјализациите ќе бидат за доктори кои потоа ќе работат во болници во

Read More

Нови 5,5 милиони евра заем од домашните кредитори ќе побара Министерството за финансии, оваа среда. На аукција закажана за 20 јануари, ќе бидат понудени државни обврзници во вредност од 3,87 милиони евра кои треба да се вратат за 15 години и државни записи за

Read More

Во реакцијата по кривичната пријава кон Диме Спасов од страна на Ременски, од кабинетот на дополнителниот помошник заменик министер се огласија со реакција во која стои: Министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска Ременски, крајно ја девалвира функцијата и ја користи за

Read More

По безмалку една недела од назначувањето на Фросина Ременски за Министер за труд и социјална политика, веќе започнуваат превирањата помеѓу двете најголеми политички партии во ова Министерство. Како што информираат дел од вработените, заменик министерот за труд и социјала, Диме Спасов, деновиве испратил известување до сите

Read More

Министерството за здравство набави 3000 вакцини против стрептокока кои се наменети за деца на возраст од шест недели до пет годишна возраст. Имунизацијата против оваа бактерија не е задолжителна и е бесзплатна. Министерот за здравство Никола Тодоров соопшти дека сите родители кои сакаат да ги вакцинираат

Read More