Friday, Sep 25, 2020
HomePosts Tagged "ново"

Ново видео од крвавиот четврток беше објавено на Фејсбук, на кое, наводно, се гледа како еден од тие кои упаднаа во Собранието во раката, ставена зад грб држи оружје. Сепак, за објавената снимка нема официјална потврда дали станува збор за огнено оружје или нешто друго. Инаку, претходно,

Read More

Владата повторно се задолжи скоро 81 милиони евра од домашните кредитори, што е 5,1 милион евра повеќе од планираното. Средствата ги обезбеди преку одржување на аукција на државни записи со рок на доспевање од 6 месеци, односно 364 дена. Веќе утре, Министерството за финасии ќе треба

Read More

Актерот Јовица Михајловски почнува со свое комент шоу - Ти ќе ми кажеш. Шоуто ќе се емитува на порталот на доскорешниот уредник на Вест, Горан Михајловски. Добропознатите колумни „Сакам да кажам“ добија свој портал, а на истиот ќе се емитува и комент шоуто „Ти ќе

Read More

Нови 5,5 милиони евра заем од домашните кредитори ќе побара Министерството за финансии, оваа среда. На аукција закажана за 20 јануари, ќе бидат понудени државни обврзници во вредност од 3,87 милиони евра кои треба да се вратат за 15 години и државни записи за

Read More

Група на млади архитекти ( Јован Ивановски, Горан Мицковски, Паолина Милушева, Николче Арсов и Павел Вељаноски) го претстави своето идејно решение од учеството на нивниот неодамнешен конкурс за новиот изглед на зградите за Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ и Факултетот за физичко

Read More