Tuesday, Aug 11, 2020
HomePosts Tagged "министерка"

Шведската министерка за образование со босанско потекло, Аида Хаџиалиќ, денеска поднесе оставка откако полицијата ја запрела со возило и утврдила дека има 0,2 промила алкохол во крвта. - Знам дека многумина се разочарани во мене. И јас сум сама лута на себе и многу жалам поради

Read More

Во реакцијата по кривичната пријава кон Диме Спасов од страна на Ременски, од кабинетот на дополнителниот помошник заменик министер се огласија со реакција во која стои: Министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска Ременски, крајно ја девалвира функцијата и ја користи за

Read More

По нападите упатени од Кабинетот на Диме Спасов, инаку дополнителен заменик министер, кон министерката Фросина Ременски, а по вонредениот испекциски надзор на сите центри за социјална работа низ републикава, инспекторите утврдиле голем број на пропусти во работењето на овие подрачни установи. На граѓаните не им

Read More

Препукувањата на релација ДПМНЕ- СДСМ во Министерството за труд и социјала не престануваат. Овојпат во форма на соопштение од Кабинетот на дополнителниот заменик-министер, Диме Спасов, испратија демант на прес-конференцијата на Ременски и побараа од неа јавно да каже, колку предмети успеала да ги разреши за

Read More

Хрватската министерка за надворешни и европски работи Весна Пусиќ отпатува во Каиро заради киднапираниот Хрват од страна на Исламска држава, која се закани дека ќе го обезглави Томислав Салопек ако египетската Влада не ги исполни нејзините барања. - Првата потпретседателка на Влада и министерка за надворешни

Read More