Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "мерки"

МВР испратило писмо до ОЈО со кое го повикува што побргу да ги повикаат на сослушување и да им одредат мерки за обезбедување на организаторите на протестите. Алсат-М од свои извори дознава дека станува збор за четири лица, со иницијали Б.Д, Б.И, Д.Х. и И.Д. Од

Read More

За пет години, 69 милиони деца ќе починат поради причини што најчесто може да се спречат, 167 милиони деца ќе живеат во сиромаштија, а 750 милиони жени ќе бидат во детски брак до 2030 година, освен ако светот повеќе не се насочи кон маките на

Read More

Националната Алијанса за Ретки болести на Македонија со организациите членки, со цел да се унапреди здравствената состојба и квалитетот на живот на лицата со ретки болести во Р. Македонија бараат од Владата на Република Македонија, Министерството за здравство и останатите надлежни државни институции да ги

Read More

На Светскиот ден на животната средина, 5 јуни, партијата ДОМ бара трајна заштита на Водно од градежната офанзива, за да се зачува парк-шумата, која е скапоцена за микроклимата во Скопје. - ДОМ огорчено констатира дека се уште нема одговор од надлежните, на реакциите за дивеењето над

Read More

Притвор за едно лице во „Транспортер“ и мерки за обезбедување на присуство за тројца осомничени. Во текот на вчерашниот ден, пред судија на претходна постапка по предлог од СЈО биле изведени и сослушани четири лица. Од Судот најавуваат официјална информација за притворот и за мерките

Read More

Вториот проект кој денеска го најави претседателот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски, се однесува на доделување на бесплатни диоптерски леќи за студентите и средношколците кои имаат ваков здравствен проблем. „Покрај можност за ласерска корекција ќе овозможиме субвенционирање на ортопедски очни помагала на студенти и средношколци

Read More

Никола Груевски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, продолжи со партиските активности и преставување на новите проекти кои ќе бидат реализирани во наредниот период со уште шест нови пакет мерки за младите лица во Македонија, наменети за ученици и студенти, како и млади лица од повеќе категории на

Read More

Жените од Шуто Оризари денес со потсетување до министерот за здравство Никола Тодоров дека во ниваната населба се уште немаат матичен гинеколог. Се прашуваат како ќе се исполнат мерките со кои   треба да добијат песплатен преглед без разлика дали имаат осигурување или не. Пред

Read More

Јужната граница на Македонија е затворена за влез на мигранти откако повеќе земји од регионот спроведуваат мерки на претпазливост поради заострување на граничните контроли во Европската унија и воведување на нови правила за мигрантите кои ќе се пропуштаат само доколку точно ја наведат земјата во

Read More

Опозицијата повторно бара разгледување на законските мерки за заштита од пушењето. Група опозициски пратеници предложила до Собранието измени на Законот за заштита од пушење, со образложение дека сегашните правила се ограничувачки за угостителите, а и за самите пушачи. Во предложените измени, пратениците предлагаат дека треба да

Read More