Monday, Jun 1, 2020
HomePosts Tagged "бесплатни леќи"

Бугарскиот уметник Христо ги повикал посетителите на италијанското езеро Изео да „одат по вода“ на огромна платформа која ја нарекол „The Floating Piers“. Никој не очекуваше дека на овој мост од три километри кој претставува огромна уметничка инсталација, веќе првиот ден ќе поминат десет илјади

Read More

Вториот проект кој денеска го најави претседателот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски, се однесува на доделување на бесплатни диоптерски леќи за студентите и средношколците кои имаат ваков здравствен проблем. „Покрај можност за ласерска корекција ќе овозможиме субвенционирање на ортопедски очни помагала на студенти и средношколци

Read More