Friday, Jul 31, 2020
HomePosts Tagged "терапија"

СДСМ на прес конференција во Собранието ги обвини ВМРО-ДПМНЕ дека делат пари од тендери, на штета граѓаните. Пратеничката од редовите на СДСМ, Јагода Шахпаска вели дека токму поради тоа е потребна е итна деблокада на демократските процеси. Според неа, владата донела одлука со што го скратила буџетот

Read More

Националната Алијанса за Ретки болести на Македонија со организациите членки, со цел да се унапреди здравствената состојба и квалитетот на живот на лицата со ретки болести во Р. Македонија бараат од Владата на Република Македонија, Министерството за здравство и останатите надлежни државни институции да ги

Read More

Нема подобар спорт за одржување на кондиција,  психофизички развој  и водење на здрав живот од пливање, а многумина експерти имаат потврдено дека токму овој начин на вежбање е најкорисен за здравјето. За таа цел скоро повеќе од 4 години во базенот кој што е во склоп

Read More

Еминем, живата легенда на рапот по огромната битка против наркотиците, неодамна сподели неколку детали за животот пред и по терапијата. Предозирањето, како што кажува тој, резултирало со нагло качување на тежина. Килограмите морал да ги симнува со посебен режим на исхрана како и вежбање. Неговиот 

Read More

Чудната страна на уште почудните работи понекогаш знае да доведе до позитивни критики. Еден здавствен центар во Баку, Азербејџан нуди терапија со капење во нафта, а клиентите кои го испробале овој третман се полни со пофалби. Австралиецот Себ изјавил дека текстурата на нафтата е слична како

Read More

18 годишна девојка од Франција која била родена со ХИВ вирусот преживува без примање на терапија и медицинските работници гледаат голем потенцијал во третирање на оваа болест. Од нејзиниот случај може да се донесе заклучок дека раниот третман во почетната фаза може да го спречи засилувањето

Read More