Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "Wi-Fi"

Локацијата на Wi-Fi рутерот во вашиот дом е најважна и голема е можноста поради него да имате лош сигнал. Затоа, треба да го ставите на средината во вашиот дом. Ако го ставите во некој агол, голема е можноста на вашиот сосед да му овозможите интернет

Read More

Новата верзија на iOs 9 открива дека во системот ќе биде вклучена опција со која ќе се реши проблемот на префрлање од Wi-Fi во мобилна интернет конекција и тоа автоматски доколку така сака корисникот. Досега ако сурфавте на Wi-Fi мрежа откако ќе се изгуби сигналот

Read More

Огненото оружје може да се контролира преку компјутер со безжична врска, што претставува совршена мета за хакери. Технолошките експерти го нарекуваат снајперот Tracking Point 750 - глупост на годината, но сепак ова е навистина важно. Рунда Сандвик и Мајкл Огер потрошиле 26.000 долари за два модела

Read More

Сигурнo многумина од вас се фрустрираат кога нивниот смартфон не може да се поврзе на домашната Wi-Fi поради слабиот сигнал. Поновите рутери имаат подобар квалитет и покриваат поголем домет со постабилна и побрза конекција, но не може да се покрие секое ќоше во куќата. Затоа

Read More

Идејата за полнење на електронските уреди преку Wi-Fi сигнал не е нова, но се уште нема јасно решение со кое би се претворила во реалност, се до новото истражување на Универзитетот од Вашингтон. Истражувачкиот тим предводен од Вамси Тала успеал да го пренамени Wi-Fi рутерот

Read More