Sunday, Jun 28, 2020
HomeСТУДЕНТУМ (Page 10)

Girls in Tech Macedonia, првата локална организација на Балканот, која функционира како дел од глобална непрофитна организација со над 50 гранки, фокусирана на ангажманот, образованието и поттикнувањето на влијателни жени во технологијата и претприемништвото почнува со реализација на програмските цели. Фокусот на организацијата е кон промоција,

Read More

Студентски пленум на својата Фејсбук-страница реагира на најавата на премиерот Никола Груевски за „наградни патувања“ за студентите кои оствариле просек повисок од 9.50. „Студентски пленум изразува незадоволство од методот и начинот на кој Владата се обидува да ги поткупи студентите, за да заборават на проблемите и

Read More

Студентски пленум на својата Фејсбук-страница реагира на најавата на премиерот Никола Груевски за „наградни патувања“ за студентите кои оствариле просек повисок од 9.50. „Студентски пленум изразува незадоволство од методот и начинот на кој Владата се обидува да ги поткупи студентите, за да заборават на проблемите и

Read More

Вашите студентски денови завршија, дипломиравте. Честитки. Доаѓа времето кога треба универзитетската теорија да ја примените во пракса. Сега е врмето кога треба да ги остварите своите соништа. Моментот кога ќе дипломирате и треба да мислите на вработувањето, може да биде застрашувачки. Но, наместо тоа, мотивирајте

Read More

Дури и ако сте задоволни од примањата, доколку чувствувате преголем стрес, притосок, непродуктивност во фирмата или пак не сте исполнети од работната позиција која  ја имате можеби и треба да размислите за промена на работното место. Еве неколку состојби кои што можат да ви укажат

Read More

20 јуни – матурска вечер за сите млади во Русија кои оваа година затвораат едно од најубавите и најглавните поглавја во својот живот. Вчера во Санкт-Петербург по тој повод беше одржан свечен настан кој во превод на македонски се вика „Црвени Едра”. По традиција најглавната улога

Read More

Студентскиот пленум изминатите денови организираше акција за собирање средства потребни на мигрантите кои поминуваат низ Македонија. Во пресрет на Светскиот ден на бегалците, во дворот на Архитектонски/Градежен факултет многу граѓани одговорија на повикот на студентите и донираа за мигрантите. Студентскиот Пленум, собраните донации со облека, храна

Read More