Thursday, Apr 26, 2018
HomeСТУДЕНТУМПредавање во Азија – Зашто да го одберете Виетнам

Предавање во Азија – Зашто да го одберете Виетнам

Доколку поседувате TEFL сертификат, сте заинтересирани за предавање Англиски јазик во далечна Азија, ние ви предлагаме една совршена локација, Виетнам. Зашто токму Виетнам ке ја издвоиме храната, луѓето и колку кошта животот таму.

KLM_9708

Луѓето во Виетнам се едни од најпријателски расположените во светот. Тие секогаш се љубопитни и многу културни. Доколку сте професор во оваа земја секогаш ке ви биде остапено место во јавниот превос, бидејки тоа е дел од нивната култура и традиција да им остапат место на постарите а доколку не ви е одстапено место контуктерот ке ги потсети младите дека треба да ослободат место за вас.

Храната во Виетнам е за вистински гурмани. Нема човек што го посетил Виетнам а не бил фасиниран од нивната храна. Просечно дневно за храна потребни се околу 7 американски долари. Нудлите се нивен голем специјалитет исто како и специјалитетите од месо.

Престојот во Виетнам е исто така лесно достапен. Можете да најдете апартмани за не повеќе од 200 долари. Јавниот превоз кошта 25 центи да а изнајмите моторче кошта 50 долари месечно.