Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "бизнис"

Големо олеснува по постигнатиот договор за избори на 11 декември има и кај претставниците на бизнис секторот на кои им е потребна стабилна политичка клима за развој и на деловната без потреси во државата. Данела Арсовска, претседателката на Сојузот на стопански комори на Македонија смета застојот

Read More

Сеавус Инкубатор го отвори повикот за пријавување на стартапи, тимови или претприемачи кои работат во областа на информационите технологии за првата пре-акцелераторска програма во Македонија. Програмата ќе се одвива во текот на осум недели и има за цел да обезбедат вештини и знаење кои ќе им

Read More

Сивус инкубаторот и Brainster организираат обуки за успешно претворање на идејата во успешен бизнис. Од 10-ти до 12-ти јуни ќе се одржи работилница на која може да се пријават сите заинтересирани. На стартап работилницата ќе ги научите сите неопходни и битни бизнис моменти и вештини

Read More

Европската банка за обнова и развој во соработка со Охридска банка која е дел од Сосиете Женерал ќе претстави нова програма за поддршка на жените во Македонија за нивно поголемо учество во економијата и започнување на бизнис. Програмата е наменета за жените кои водат фирми

Read More

Владиниот тим за привлекување на странски инвестиции на економскиот форум во Антверпен ги претстави можностите за влез на белгиските компании во Македонија кои покажале почетен интерес за започнување на бизнис. На презентацијата предводена од вицепремиерот Зоран Ставревски и Висар Фида директорот на Агенцијата за привлекување

Read More

Проектот Моја Идеја! Мој Бизнис! Наскоро ќе ги даде првите резултатите бидејќи CEED Македонија со подсршка на Филип Морис ТКП ќе започне со оценувањето на 40-те најдобри идеи од поднесените апликации на млади бизнисмени и претрприемачи кои сакаат да го развојат својот бизнис проект. „Со процесот

Read More

Министерот за економија, Бекин Незири, денеска објави дека состојбата во економијата ќе зависи од исходот на политичката криза и дека партиите кои се учесници во преговорите ќе мора да најдат решение. Оптимистички гледа дека решение ќе се постигне, во спротивно, земјата ќе се соочи со

Read More

Винаријата Камник e прва во Македонија која се вклучи во сервисот на Google Street View - Business View. За целосен приказ на понудата во Камник се снимаше панорама од 360 степени за виртуелна прошетка на секој посетител на Google Business View, со што го постави

Read More

Стив Џобс е еден од најголемите визионери во современиот свет. Ја основа компанијата Apple, која стана најсилна под негово водство. Кои од особините на Џобс му помогнаа да создаде најголем бренд од компанијата со која што започна со работа од гаража и дали истите може

Read More

Македонија се најде на страниците на Хафингтонпост со десетте најдобри брендови кои стануваат глобално препознатливи. Во статијата се вели дека ова е доказ дека мала земја како Македонија има потенцијал да создаде успешни глобални брендови. Рангирањето го направи Коста Петров е автор, ТВ продуцент, експерт

Read More