Friday, Aug 14, 2020
HomePosts Tagged "професор"

Студент од Охајо им стана херој на своите колеги откако сите го положија испитот поради неговиот облог со професорот. Веднаш стана и интернет ѕвезда. Професорот по органска хемија ветил дека ќе ги пушти да положат сите во групата ако студентот ја погоди корпата за смет

Read More

Професорот Александар Климовски ја демантираше веста објавена на телевизија Телма, а воедно преземена и линкувана од нашиот портал, со наслов “Макптрол ќе го тужи за клевета професорот од Правниот факултет, Александар Климовски”. Демантот го објавуваме во целост. Почитувани, Преку вашиот интернет портал во веста со наслов “Макпетрол

Read More

Почина Димитар Мирчев, македонски универзитетски професор, професор Емеритус по политички науки, редовен член на Европската академија на науки и уметности во Оделот за општествени науки, право и економија и поранешен амбасадор на Република Македонија во Словенија, објави МИА. Мирчев е роден во Сливен, во 1942 година.

Read More

Во Скопје почина универзитетскиот професор, Јане Миљовски. Тој беше министер во експертската Влада на самостојна Македонија. Во првата политичка Влада беше вицепремиер и министер за финансии. Еден кус период и потпредседател на тогашниот владеjaчки СДСМ. Професорот Миљовски беше професор на Правниот факултет на УКИМ

Read More

Професорот Мирослав Грчев е повикан во просториите на Основното Јавно обвинителство во понеделник, во својство на пријавен за злоупотреба на службена положба и овластувања по член 353 од кривичниот законик. На што точно се однесува кривичната пријава, Грчев не знае, пренесува Фокус. -“Тајмингот е директно дел

Read More

Професорот Гордан Калајџиев е повикан на информативен разговор во полиција за неговото учество во протестите на т.н. Шарена револуција, а истиот беше доста критикуван од повеќе медиуми за фрлањето на боја кон Триумфалната капија и дека такво поведение не е достојно за универзитетски професор. Секако,

Read More

Доколку поседувате TEFL сертификат, сте заинтересирани за предавање Англиски јазик во далечна Азија, ние ви предлагаме една совршена локација, Виетнам. Зашто токму Виетнам ке ја издвоиме храната, луѓето и колку кошта животот таму. Луѓето во Виетнам се едни од најпријателски расположените во светот. Тие секогаш се љубопитни

Read More