Monday, Oct 2, 2023
HomeРЕФЛЕКТОРФотографија (Page 2)

Од јазик до култура до општество, дури и нашиот морал и однесување се различни од оние на Блискиот Исток. Тоа што нас ни изгледа сосема нормално на некои места е неприфатливо. Погледнете ги овие преработени фотографии и воочете ја разликата.    

Read More

Ben Heine креира апстрактни ремек дела со акрил на големи дрвени површини, но необичното кај овие слики е тоа што во нив се кријат вистински луѓе. Ben вели дека луѓето во сликите се дел од неговиот преформанс, тој најчесто црта на јавни места како што

Read More

Пилотот и фотограф Van Heijst не поканува да ја погледнеме неговата „ канцеларија“ во авионот  Boeing 747. Van Heijst изјави дека се чувствува привилегирано што преку неговата работа има можност да го види светот, а неговата „должност “ како фотограф е таа убавина да ја сподели со сите.

Read More

Не се што е на интернетот е така како што изгледа, само погледнете ја вистината позади овие неколку фотографии и ќе ви стане јасно зошто фотографиите што некои луѓе ги постираат на социјалните мрежи се толку добри.

Read More

Рудари од Канада откриле фосил на диносаурус стар 110 милиони години. Овие остатоци биле испратени на анализа која ќе ја извршат  експерти во Кралскиот Тајрел Музеј на палеонтологијата. Тие веќе ја имаат потврдено староста на овој вид диносаурус кој талкал по планетата Земја пред 110-112

Read More

Погледнете ги овие фотографии од родители кои се горди на своите деца без разлика на нивната сексуална ориентација. Во денешто време толеранцијата за LGBT+ заедницата расте, но тоа не значи дека се` уште не е подложена на омраза, како од најблиските така и од општеството. Овие родители

Read More