Wednesday, Jul 1, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРФотографија (Page 12)

Прекрасни фотографии фатени од места каде што секој љубител на височина треба да ги посети. Каква е глетката од врвот на најпознатите знаменитости на светот? Пирамидите Гиза, Египед Ајфелова кула, Франција Empire State Building, Америка Бурј Калифа, Дубаи Шард, Лондон, Англија Водопадите Ниагра, Скајлон, Канада Статуа на Исус Христос, Рио де Женеиро,

Read More

Модерните генерации речиси и да не знаат што е тоа фотографија во хартиена форма со употребата на новите паметни телефони и дигитални апарати. Денес имаме стотици слики на социјалните мрежи, на мал дел од нив може да разбудат емоции и спомени како едно вредно парче

Read More

Канадскиот уметник Роберт Гонсалвес е крал на оптичките илузии. Тој прави неверојатна комбинација од две слики кои ќе го примораат вашиот мозок константно да се префрла од една на друга слика. Уживајте во оваа импресионистичка уметност.

Read More

Мишел Коноли од Австралија, Бети Брицељ од Словенија, Јошкин Шиљан од Србија и Леон Пачет од Обединетото Кралство (Шкотска) ќе гостуваат на четиринаесеттата интернационална уметничка резиденција „Арт поинт гумно“ во Слоештица која ќе започне утре, а ќе трае се до 6 јули. Гостите се  реномирани светски уметници

Read More

Фотографирањето на еден минлив момент како патувањето на еден бран за Реј Колисон преставува пасија. Тој е добитник на многу престижни награди. Погледнете ги импресивните фотографии од совршената вклопеност на светлината и брановите.

Read More