Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "преработка"

„Инструментал Бенд“ со видеозапис и преработка на големиот хит „Полско цвеќе“ ја одбележува 10-годишнината од трагичната сообраќајна несреќа во која животот го изгуби нашата музичка легенда Тоше Проески, а целиот регион беше обвиен во црно. - Со проектот „Полско цвеќе“ сакаме да ја одбележиме 10-годишнината од

Read More

Песната која стана хит и ја одбележи кариерата на пејачот Дарио Паунковски и групата Миг 21, „Косоока“ повторно се врати во етерот преку маестралната преработка на Виктор Постолов од „Пинк Ѕвезди“ и неговата музичка група „Театро бенд“. Музичката група „Театро бенд“ на македонската музичка сцена постои

Read More

Од јазик до култура до општество, дури и нашиот морал и однесување се различни од оние на Блискиот Исток. Тоа што нас ни изгледа сосема нормално на некои места е неприфатливо. Погледнете ги овие преработени фотографии и воочете ја разликата.    

Read More

Општо познато е дека скоро секој човек кој сака да се храни здраво конзумира  јајца. Во продолжение поубаво ќе се запознаете со нивната вредност како и со некои карактеристики. Физички карактеристики Јајце е органска форма во која најпрво  почнува да се разбвива ембрионот од одредено животно. Јајцето најчесто

Read More