Sunday, Jun 7, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРИзложбиЌе ги пронајдете ли луѓето во овие фотографии?

Ќе ги пронајдете ли луѓето во овие фотографии?

Final-Rainbow-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c937b615e__880

Ben Heine креира апстрактни ремек дела со акрил на големи дрвени површини, но необичното кај овие слики е тоа што во нив се кријат вистински луѓе. Ben вели дека луѓето во сликите се дел од неговиот преформанс, тој најчесто црта на јавни места како што се парковите и трговските центри.

Неговиот instagram профил може да го погледнете тука.

Final-Abstract-1-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c9305d10a__880 Final-Abstract-2-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c933776ff__880 Final-Art-Truc-Troc-Bozar-Brussels-Ben-Heine-Art-Flesh-and-Acrylic-Live-Performance-Chameleon-2017-3-24-5936c986c282e__880 Final-Black-Stickers-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c94207236__880 Final-Colors-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c91a48806__880 Final-Explosion-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c92ab1ad7__880 Final-Eye-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c93e15779__880 Final-Fete-de-lIris-Peinture-Visages-Flesh-and-Acrylic-Ben-Heine-Art-Live-Performance-19-5936c9563760f__880 Final-Flowers-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c94e178c9__880 Final-Shopping-bag-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c94a33568__880 Making-Chameleon-flesh-and-acrylic-ben-heine-art-5936c94678beb__880 Making-Fete-de-lIris-Peinture-Visages-Flesh-and-Acrylic-Ben-Heine-Art-Live-Performance-3-5936c96bf2db2__880 Making-Fete-de-lIris-Peinture-Visages-Flesh-and-Acrylic-Ben-Heine-Art-Live-Performance-27-5936c951e47a0__880 Making-Flesh-and-Acrylic-Ankamall-Ben-Heine-Art-Live-Performance-Body-Painting-Art-3-5936c9a16feea__880 Making-Flesh-and-Acrylic-Ankamall-Ben-Heine-Art-Live-Performance-Body-Painting-Art-9-5936c9ae05044__880