Tuesday, Jul 7, 2020
HomePosts Tagged "сметки"

По барање на граѓаните на Град Скопје се обновува одлуката за ослободување од камата на сите корисници на услугите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, кои имаат заостанат долг за вода (тужен и редовен дел) да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање,

Read More

Сопственикот на Трансмет од вчера не е бегалец, туку бизнисмен на службен пат. Врховен го укина притворот за Сеад Кочан, но според адвокатите, сметките на Трансмет ќе останат замрзнати. „Ако е укината мерката притвор, не влијае на изречените мерки за замрзнување на имотот, односно блокирање на

Read More

Управата за јавни приходи ги испитува и сметките на актуелниот портпарол на СДСМ, Петре Шилегов. Се бараат детали за текот на парите за сите членови на семејството. Од УЈП велат дека истрагата е даночна тајна и од тие оричини не можат да соопштат повеќе информации.

Read More

Управата за јавни приходи (УЈП) побарала детални информации за состојбите на сметките на целото семејство на поранешниот министер за финансии Зоран Ставрески, како и за семејството на пратеникот од СДСМ Петре Шилегов, почнувајќи од 01. јануари 2012 година до сега, дознава Плусинфо. УЈП барала податоци за

Read More

Забрана за патување и блокирање на сметки за одредени македонски политичари. А се размислува и за кратење на претпристапната помош, го пренесува Дојче веле пишувањето на германскиот неделник Шпигл. Во ЕУ се разговара за забрана за патување и блокада на сметки на водечките македонски политичари. Германски

Read More

Политичките партии и коалиции што учествуваа на последните парламентарни избори се уште не ги затвориле трансакциските сметки, отворени специјално за изборната кампања, иако законскиот рок во кој требаше да го сторат тоа истече на крајот на минатиот месец. Како што велат за Фокус од најголемите политички

Read More

ЈП Водовод и канализација-Скопје соопшти дека граѓаните од подрачјата погодени од поплавите, не треба да ги плаќаат сметките за потрошена вода кои ќе ги добијат, а се однесуваат за месеците август, септември и октомври 2016 година. – Тоа е во согласност со пакетот мерки на Владата

Read More

Иако е лето со изгор температури граѓаните кои веќе повеќе од година дена се исклучени од користење топлинска енергија, а се уште плаќаат сметките им се вистински товар. Тие го искористија моментот на актуелизирање на темата за цената на топлинска енергија и најавија дека правдата

Read More

Протекувањето на „Панама Документите“ отвори голем интерес дали има и македонци со сметки во странство, како и на оф-шор компании од Македонија за сомнителни активности и искористување на даночните бенефити во Панама или други островски држави. Свое образложување даде и гувернерот Димитар Богов, особено за

Read More

Со откривањето на аферата наречена „Панама-документи“ протекоа податоци за користење на „оф-шор“ сметки за изнесување на огромни суми пари од страна на разни светски моќници. Минатата година, во аферата наречена „Swiss Leaks“, од страна на истата организација која ги објави податоците вчера, беше објавено дека

Read More