Monday, Mar 23, 2020
HomePosts Tagged "БЕГ"

Компанијата БЕГ (Балкан Енерџи Груп) која е носител на лиценцата за дистрибуција на топлинска енергија од страна на Регулаторната комисија за енергетика излезе со демант за објавената информација дека се оштетени граѓаните на градот Скопје. “Во целост ги демантираме тврдењата од таканаречени „компетентни стручни лица“ наведени

Read More

Стручни лица од енергетиката тврдат дека за 4 години скопјани се оштетени за 13,9 милиони евра од компанијата БЕГ, која преку своите фирми ќерки лиценцирани за производство, снабдување и дистрибуција на топлинска енергија и со „амин“ на Регулаторна собрала вишок од 13,9 милиони

Read More
POST TAGS:

ЕЛЕМ утре ќе почне со испорака на топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на „ЕЛЕМ – Енергетика“. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските населбите Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром“, се

Read More

Балкан Енерџи Груп (БЕГ), која врши менување на топлотните цевки долж улицата „Народен фронт“, не го почитува Законот за градење и Правилникот за прекопи донесен од општина Центар, напиша на Фејсбук, градоначалникот Андреј Жерновски и најави казна за компанијата. „Жителите на околните згради на улицата ’Народен

Read More

Снабдувачот со топлинска енергија Балкан Енерги Груп ја започна акцијата за бесплатно приклучување кон системот за парно греење за сите граѓани на Скопје со можност до 15 септември, а истата важи и за правните лица освен домаќинствата. Од БЕГ информираат дека акцијата за бесплатно приклучување ќе

Read More

Граѓаните излегоа на протест против топлификација. Дистрибуцијата на топлина „Балкан Енерџи Груп“ нема лиценца за наплатување на парно, а сметките кои ги добиваме од таму се фалсификувани, имаат фотокопиран печат и потпис, обвинуваат граѓаните - пренесува А1он. Според нив, ниту една од фактурите од БЕГ која

Read More