Thursday, Aug 13, 2020
HomePosts Tagged "дизни"

Секое мало девојче посакува да биде принцеза, голем удел во ваквата желба имаат Дизни филмовите во кои главните хероини се убавите принцези, но дали сте се запрашале од каде потекнуваат овие силни фиктивни девојки? [video width="400" height="224" mp4="http://pozitiv.mk/wp-content/uploads/2017/07/15214047_206938636420392_1844553510054526976_n.mp4"][/video]

Read More

Режисерот на филмот „Pete's Dragon“ Дејвид Ловери, открива дека, меѓу многуте работи со кои компанијата „Дизни“ со цврст договор ги обврзува своите уметности, се кријат и три „апсолутни забрани“ кои важат за сите анимирани филмови. Ловери, кој е сценарист на филмот за осмаеното десетгодишно момче

Read More

Aдвокатите на фирмата „Фан кејк фактори“ издадоа забрани со кои на хрватските слаткари им се забранува да прават торти со слики од популарните цртани ликови на Дизни. Хрватскиот портал „Индекс“ пренесува дека казната за непочитување на забраната може да достигне и до 39.309 евра. Томислав Љутиќ,

Read More

Екстравагантниот актер Робин Вилијамс кој пред една година си го одзеде животот по тешка депресија во својот тестамент оставил порака дека забранува 25 години по неговата смрт да се користат било какви гласовни или видео снимки направени за време на проби или неискористени материјали за

Read More

Директорот на студиото Дизни, Боб Ајгер, ги објави плановите за изградба на два нови тематски паркови посветени на познатиот серијал филмови ¨Војна на Ѕвездите¨. Тематските паркови ќе бидат изградени како продолжение на веќе постоечките Дизни паркови во Калифорнија и Флорида. Парковите ќе се простираат на површина

Read More