Tuesday, Aug 4, 2020
HomePosts Tagged "топлификација"

Апелацискиот суд во Скопје донесе пресуда со која го одби тужбеното барање на „Топлификација“ АД за присилна наплата на побарувања врз основа на заеми, што „Топлификација“ АД ги дала на ТЕ-ТО АД, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на Македонската берза за хартии од

Read More

Граѓаните излегоа на протест против топлификација. Дистрибуцијата на топлина „Балкан Енерџи Груп“ нема лиценца за наплатување на парно, а сметките кои ги добиваме од таму се фалсификувани, имаат фотокопиран печат и потпис, обвинуваат граѓаните - пренесува А1он. Според нив, ниту една од фактурите од БЕГ која

Read More

Владата на Република Македонија со потпишување на меѓувладиниот договор со Германија и финансискиот договор со KFW обезбеди 39 милиони евра, од вкупно 46,5 милиони евра кои што се потребни за изградба на системот за топлификација за Битола, Новаци и Могила. Останатите средства ќе бидат обезбедени

Read More

СДСМ во раната фаза на предизборието излезе со еден прилично популистички иако навистина позитивен предлог, а тоа е забрана со закон за сите сметки кои на граѓаните им пристигнуваат за топлинска енергија, а истите не користат парно, туку само низ нивните станови поминуваат цефките на

Read More