Thursday, Aug 9, 2018
HomePosts Tagged "предвремени парламентарни избори"

Несериозно е да се помисли да има нови избори во 2018 година, затоа што Македонија ја чекаат процеси за евроатлантската интеграција и реформи кои треба да се спроведат, изјави денеска претседателот на Собранието, Талат Џафери. Тој изрази надеж дека на седницата на 9 јануари, која ќе

Read More

Народот се чувствува навреден и изигран од страна на СДСМ, кој пред изборите најавуваше план за живот, а по изборите започна да реализира план за разнебитување на Македонија, базиран на неуставната тиранска платформа, се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ. Од партијата уште еднаш го

Read More

Со 71 гласови за и 9 воздржани Емил Димитриев стана нов мандатар кој има право да ја формира техничката влада со која ќе бидат организирани изборите и неговата функција е привремена. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои се јавија за збор ги повторија заложбите за решавање на

Read More

Вкупно 14 политички партии и пет коалиции се натпреваруваат за 300 слободни места во грчкиот Парламент на денешните предвремени парламентарни избори кои во моментов се одвиваат во Грција. За една нова ера во грчката престолнина вкупно девет милиони и 837 илјади Грци ќе го дадат својот

Read More