Tuesday, Jul 7, 2020
HomePosts Tagged "Кире Наумов"

Прашањето денес не е дали во Македонија е роден оној што може да го реши проблемот со името. Прашањето е дали постои стамен маж кој бескомпромисно и храбро ќе ја растури корумпираната политичка бизнис-олигархија Насловот на оваа колумна е плагијат од серијалот на емисијата „Инсајдер“ на

Read More

Заменскиот министер за финансии Кире Наумов реагираше на одлуката на министерството да ја одложи закажаната аукција на државни записи и наместо изговорот дека треба да се остават повеќе пари во оптег за стопанството ја открива вистинската причина. „Во месец септември по основ на домашно задолжување долгови

Read More

„Процесот на издавање на еврообврзницата од 650 милиони евра е одложен, но не и прекинат. Опасноста за финансиско злосторство врз граѓаните останува“, предупреди претседателот на комисијата за финансии на СДСМ, Кире Наумов. – Најавено е издавање на мислење за правна важност на целата постапка од страна

Read More

Дополнителниот заменик-министер за финансии, Кире Наумов реагираше за новото задолжување на владата кај домашните кредитори. И покрај одлуката на Управниот суд, со која е поништена одлуката на Државната изборна комисија, министерот Ставрески запиша нови 13,382 милиони евра и го зголеми јавниот долг за нето-износ од

Read More

Кире Наумов како заменик министер во финансии нема право на вето на одлуките поврзани со предвиденото задолжување бидејќи Државната изборна комисија во сегашниот состав одлучи дека не станува збор за одлука поврзана со предизборниот процес. Во министерството за финансии имаше огромен судир со тоа што

Read More

Министерството за финансии вчера почувствува одговорност да соопшти кои се последиците од погрешните политики во финансиското работење на Македонија, во соопштението се вели: Доколку се укине издавањето на државни записи, се укинуваат механизмите за нормално и непречено реализирање на буџетот. Се доведува во прашање исплатата на

Read More