Thursday, Jun 24, 2021
HomePosts Tagged "исплати"

Министерство за финансии реагира на написите во дел од медиумите, во кои се вели дека на невладините организации се исплатени половина милион евра, појаснувајќи дека станува збор за редовни трансфери, во овој случај, кон спортските федерации, Црвен крст и кон Противпожарниот сојуз. „Извршена е исплата од

Read More

Кире Наумов како заменик министер во финансии нема право на вето на одлуките поврзани со предвиденото задолжување бидејќи Државната изборна комисија во сегашниот состав одлучи дека не станува збор за одлука поврзана со предизборниот процес. Во министерството за финансии имаше огромен судир со тоа што

Read More

Продолжува исплатата на оштетата за земјоделците кои беа погодени од силно невреме на почетокот на годинава во Охридскиот, Кратовскиот и Радовишкиот регион. Владата на Република Македонија даде одобрување за надомест во висина од 2.3 милиони денари кои ќе бидат проследени до 105 лица.

Read More

Ако помисливте дека филолошкиот факултет или курсевите по јазици не ви се исплатат, се излажавте, особено ако се работи за еден од овие јазици. Сервисот „OneHourTranslation.com“ направи список на јазици кои најбрзо растат и кои најмногу се исплати да се учат. Овие шест јазици, покрај

Read More