Tuesday, Jul 14, 2020
HomePosts Tagged "запре"

Американскиот амбасадор во Приштина Грег Делави категорично побара од косовските власти да ја запрат процедурата за формирање на Војска на Косово, оценувајќи дека таа процедура е неприфатлива, иако повтори дека неговата земја се залага за основање на ваква војска. Во интервјуто за порталот Insajderi.com Делави

Read More

Работниците од педесетина битолски подизведувачи кои работат на реконструкцијата на железничката пруга Битола- Кременица, целосно ги запреа изведбените работи, проект финансиран од ИПА фондовите на Европската Унија. Конзорциумот на трите изведувачи во реализацијата на овој инфраструктурен проект, „Вод строј“, „Пом строј“ и „Карпош“, кон подизведувачите

Read More

СДСМ и опозицијата бараат веднаш за запре изградбата на панорамското тркало и овие средства кога веќе се добиваат од државата да се пренаменат за гасификација на Скопје или пак за изградба на подземната сообраќајница. Ова денеска го изјави Дамјан Манчевски, координатор на Советничката група на

Read More

Дополнителниот заменик-министер за финансии, Кире Наумов реагираше за новото задолжување на владата кај домашните кредитори. И покрај одлуката на Управниот суд, со која е поништена одлуката на Државната изборна комисија, министерот Ставрески запиша нови 13,382 милиони евра и го зголеми јавниот долг за нето-износ од

Read More