Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "руска"

Европската радиодифузна унија (ЕБУ) би можела да ѝ го одземе правото на Украина да биде домаќин на „Песна на Евровизија 2017“ доколку до крајот на следната недела не се реши ситуацијата со претставничката на Русија. Ова го изјавила претседателката на ЕБУ, Ингрид Делтенре, според која

Read More

Центарот на француски Марсеј денес повторно наликуваше на воено поле, откако дојде до нови, до сега најжестоки судири помеѓу навивачите на Русија и Англија. Полицијата беше приморана да употреби чадни и шок бомби за да ја смири ситуацијата која во овие моменти според последните информации

Read More

Крајбрежните служби во морето на Северна Кореја денеска пресретнале една Руска јахта и ја донеле на земјиштето од страна на Северна Кореја. Јахтата е донесена до пристаништето Кимчаек. Игор Aгафанов официјален претставник на Министерството за надворешни работи во Владивосток, изјави дека екипажот од пет член

Read More

Во Србија регистрирана е 108. партија – Единствена руска партија, како партија на национално малцинство, јави Танјуг. Централата на партијата е во Нови Сад, а како нејзин претставник е запишан Зоран Мариќ од Темерин.

Read More

Шведските воени власти покренаа истрага по откривањето на остатоци од потоната подморница, за која се тврди дека е руска. Најдените остатоци, што први ги забележале тим нуркачи на групата „Оушн Икс“, се лоцирани во шведските територијални води, близу до брегот на Шведска. Откриениот потонат објект

Read More