Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "предлог закон"

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе го предложи законското решение со кое ќе се воспостави можност за вработување на стоте најдобри студенти од државата со конкурс и бодување со цел да се задржат најквалитетните кадри. - Овој проект беше еден од 40-те проекти коишто ги соопштив

Read More

Предлог законот кој предвидува затворска казна за родителите кои на своето дете му ја ускратуваат храната од анимално потекло, во Италија покрена огорчена полемика меѓу приврзаниците и противниците на веганската исхрана. Тоа не помина без политички конотации бидејќи предлогот дојде од партијата на поранешниот

Read More

Законот за медиуми кој СДСМ  ќе им го достави на трите политички партии ќе ги содржи предлозите и забелешките кои Питер Ван Хауте белгискиот олеснувач ги презентираше средината на декември. Предложените измени зафаќаат бесплатни владини реклами, комплетна реконструкција на Македонската телевизија во рок од 5 години, буџетско

Read More

Конечно канабисот ќе влезе во здравствениот систем. По предлогот на младината на Либералната партија и по одржаните јавни дебати, сега и Министерството за здравство изготви предлог закон за изменување и дополнување на Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанци во насока на легална

Read More

Пратеничката Лилјана Поповска која во Собранието настапува како независна го поднесе предлог законот за решавање на статусот на преостанатите 100 професионални војници кои со претходните закони не добија вработувања и обезбедување на својот статус по извршувањето на воениот рок. Предлогот е подржан и од независните

Read More

Пратениците Талат Џафери и Муковски го повлекоа предлог законот за забрана за објава на прислушкуваните разговори кој драстично ги вознемири новинарите во Македонија, а ги закочи и преговорите меѓу власта и опозицијата кои треба да дојдат до договор за изборните реформи. „Сакам да ве информирам дека

Read More

Со новиот предлог-закон за безбедност во сообраќајот на патиштата се врши усогласување со европската регулатива, па се предвидува укинување на обврската светлата на возилата да бидат вклучени во текот на денот. Со предлозите се предвидува и дете помало од пет години да смее да се вози

Read More