Friday, Jul 3, 2020
HomePosts Tagged "проект"

СДСМ упати серија на критики по најавите на Владата дека наскоро ќе објави нов проект за изградба на гасоводна мрежа со кој на инвеститор преку јавно-приватно партнерство ќе му додели концесија од дури 30 години. Проблематично е што на владејачката партија и се брза пред

Read More

Од почетокот на проектот „Пристап до правда во Македонија“, од јануари годинава досега во овластените здруженија за давање бесплатна правна помош се обратиле вкупно 640 граѓани. Само 32 побарале бесплатен адвокат, додека на останатите им бил потребен правен совет и/или информација. На речиси 80 отсто од

Read More

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе го предложи законското решение со кое ќе се воспостави можност за вработување на стоте најдобри студенти од државата со конкурс и бодување со цел да се задржат најквалитетните кадри. - Овој проект беше еден од 40-те проекти коишто ги соопштив

Read More

Охрид вчера беше домаќин на отворањето на четвртата Coca-Cola активна зона во Македонија, со што стана дел од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата кој се реализира во повеќе општини ширум земјава, во соработка со локалната самоуправа и организацијата „Отворени забавни фудбалски школи“. Активната

Read More

Град Скопје планира нов проект за реконструкција на Милениумскиот крст на Водно со градежни работи кои ќе опфатат поставување на целосна антикорозивна заштита на челичната конструкција, замена на постојниот и изградба на нов панорамски лифт со придружни простории и елементи, поставување електрични инсталации, опрема и

Read More

Од денеска па до 30 септември лицата со инвалидност во центрите за социјални работи ќе може да аплицираат за новиот владин проект преку кој ќе добијат поддршка за набавка на автомобили. На лицата со најмалку 80 отсто инвалидност на долните екстремитети, целосно слепите лица и глувите

Read More

Португалскиот град Камара де Лобос се подготвува за престојниот фестивал „Сан Педро“, а она што најмногу го привлече вниманието од досегашните подготовки се стари барабани од машините за перење искористени како улични светилки. Автор на проектот наречен „Сон на летната ноќ“ е Театро Метафора,  млада непрофитна

Read More

По одржаната јавна расправа за оценка на влијанието врз животната средина, ДОМ е сериозно загрижен за планот на Еуромакс Ресурсис за изградба на површинскиот рудник за злато Иловица што може да донесе крајни последици за регионот во струмичко. „Овој проект ќе има сериозни закани по здравјето

Read More

-„Денеска јавноста е сведок на ново бесрамното лажење на граѓаните од страна на Груевски и криминалната банда на власт. ВМРО­ДПМНЕ лажно зборува за 19.000 лица на кои наовдно проектот Македонија вработува им донел егзистенција. Tоа не е точно. Вистината којашто не се кажувa е дека тоа

Read More

Шефот на Европската комисија Жан Клод Јункер го поддржа гасоводот „Северен поток 2“ што е заеднички проект на пет европски компании, а кој треба да создаде алтернатива за гасот кој што сега во ЕУ доаѓа преку Украина. На конференција во Русија, Јункер изјави дека „силно

Read More