Tuesday, Jun 2, 2020
HomePosts Tagged "Окта"

Системски пристап и можност за правилно и квалитетно лекување на пациентите со Вилсон и другите ретки болести, е целта на третата по ред хуманитарна штафетна трка, „Подај рака 2017 “што ќе се одржи на 24 септември во Градски паркм на Кеј во близина на „Луна

Read More

Само во текот на 2016 година на патиштата низ Македонија се случиле 3904 сообраќајни незгоди со потешки последици, а во 150 од нив имало и настрадани лица. Овие бројки споредени со претходните години, или само со податоците за 2015 година, покажуваат нагорен тренд и тоа

Read More

Во основното училиште Гоце Делчев во Општина Центар е поставен едукативен сообраќаен полигон, донација од компанијата ОКТА, како дел од активностите накампањата „Јас внимавам“, наменета за подигнување на свеста за поголема безбедност во сообраќајот. На овие полигони учениците ќе може да се запознаат со основните сообраќајни

Read More

Воспоставување целосна инфраструктурна функционалност на Коридорот 10 и обезбедување непречен пристап на стоките од и до пристаништето во Солун претставува прв приоритет за непречено одвивање на сите меѓусебни увозно-извозни бизнис-релации. За редовно снабдување со нафтени деривати од Република Грција, употребата на продуктоводот е неопходност. Ова

Read More

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата која што интензивно работи на санирање на штетите од поплавата. Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена работа на механизацијата ангажирана во зафатените подрачја на општина Гази Баба. Покрај помошта со гориво, OKTA

Read More

Централниот депозитар за хартии од вредност за првпат посредува во пресметка и исплата на дивиденда што компанијата ОКТА ќе им ја подели на своите акционери. Во 2015 година компанијата ОКТА оствари подобрени резултати и профитабилност споредено со претходните години. За првпат од основањето на компанијата, на

Read More

Нова група практиканти добија можноста теоретското академско знаење практично да го применат на реални работни задачи како дел од програмата за практиканти на ОКТА. Компанијата веќе неколку години ја спроведува програмата за практиканти со цел да им помогне на младите луѓе да се изградат во

Read More

Четворица од Програмата за практиканти во ОКТА оваа година станаа дел од тимот на компанијата. Во април започнува нов циклус на оваа континуирана програма на ОКТА, каде студентите практично се подготвуваат за работен ангажман во една компанија. „Програмата која активно ја спроведуваме и развиваме во ОКТА

Read More

Кумановската противпожарна единица доби донација противпожарно возило од компанијата ОКТА. Оваа донација ќе придонесе кон зголемувањето на ефикасноста и капацитетите на територијалната единицата за противпожарна интервенција на Куманово. „Ова е втора донација на ОКТА годинава во делот на противпожарната заштита. Овој пат се одлучивме да донираме

Read More

ОКТА како една од најангажираните компании во благородната кампања „Шанса за живот“ со која се донираа многу финансиски средства за опремување на Клиниката за детски болести во Скопје доби и меѓународно признание за општествена одговорност и придонес. Затоа ОКТА ја доби наградата „Најдобра социјално одговорна практика“

Read More