Sunday, Mar 29, 2020
HomePosts Tagged "Јас внимавам"

Само во текот на 2016 година на патиштата низ Македонија се случиле 3904 сообраќајни незгоди со потешки последици, а во 150 од нив имало и настрадани лица. Овие бројки споредени со претходните години, или само со податоците за 2015 година, покажуваат нагорен тренд и тоа

Read More

Во основното училиште Гоце Делчев во Општина Центар е поставен едукативен сообраќаен полигон, донација од компанијата ОКТА, како дел од активностите накампањата „Јас внимавам“, наменета за подигнување на свеста за поголема безбедност во сообраќајот. На овие полигони учениците ќе може да се запознаат со основните сообраќајни

Read More