Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "лабораторија"

Студентите на технолошкиот институт во Сеул снимиле видео како панично ги пакуваат своите телефони и лаптопи откако во големата компјутерска лабораторија за само една минута се случила вистинска поплава. Водата најпрво малку протекувала од таванот, но за кратко поради голем дефект на водоводната инсталација доаѓа

Read More

Робот од Русија избегал од лабораторијата во градот Перма. Инженер во „Промобот“, компанијата што го направила, заборавил да ја затвори оградата па избеганиот робот предизвикал вистински метеж во сообраќајот, јавува Би-Би-Си. Но, успеал да „избега“ само пет километри од лабораторијата, бидејќи набрзо останал без струја и

Read More

Лабораторијата за геномика и протеоника инсталирана во Истражувачкиот центар за генетско инженерство и биотехнологии „Георги Д. Ефремов“ при МАНУ стана комплетно акредитирана и испитувањата кои ги врши отсега се и меѓународно признати. Ќе бидат достапни за македонските граѓани кои за таа цел досега одеа надвор

Read More

МВР откри лабораторија за марихуана. Во Скопје во изнајмен стан откриена е импровизирана лабораторија за нелегално производство на растението Канабис сатива – високо квалитетна марихуана – сканк. - По спроведена истрага од страна на полициски службеници од Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал, а

Read More