Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "Европол"

Европските полициски сили во рамки на новата летна кампања им испратиле „духовити“ разгледници на најбараните европски криминалци во бегство, со желба тие да се вратат што побргу. „Драг Артур, белгискиот помфрит е најдобар и знаеме дека ти недостига. Врати се да уживаш во него – имаме

Read More

Во акција на Европол, спроведена во 28 европски земји, уапсени се 75 лица за дистрибуција на детска порнографија на интернет, а истрагата се води во 207 случаи ширум Европа. „Операција зора“ почна откако Европол добил информација од швајцарската полиција минатата година, која откри криминална мрежа кои

Read More

Европската полициска агенција Европол денеска соопшти дека во 2015 година е забележан рекорден број на планирани, спречени и извршени терористички напади во земјите членки на Европска унија, при што најголем број пријавила Велика Британија. Во извештајот на Европол се наведува дека минатата година се регистриани 211

Read More

Во акција на полициската и разузнавачката агенција на Европската унија, Европол за разбивање мрежа за криумчарење мигранти на т.н. западнобалканска рута во рок од 36 часа се уапсени 39 лица, а приведени се 580 мигранти. Во соопштението на Европол се наведува дека во таа акција учествувале

Read More

Европол објавува дека е зголемен бројот на malware вируси во банкоматите, кои се почесто се мета на напади. Во цел свет има вкупно 3 милиони банкомати, кои нудат подигнување на готовина, а во просек корисниците подигнуваат по 8.6 милијарди евра годишно, што им е многу

Read More