Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "детска порнографија"

Во акција на Европол, спроведена во 28 европски земји, уапсени се 75 лица за дистрибуција на детска порнографија на интернет, а истрагата се води во 207 случаи ширум Европа. „Операција зора“ почна откако Европол добил информација од швајцарската полиција минатата година, која откри криминална мрежа кои

Read More

Основното јавно обвинителство – Прилеп започна постапка против 30-годишен прилепчанец кој се сомничи за сторено кривично дело производство и дистрибуција на детска порнографија од чл.193-а ст.3 во врска со ст.2 од Кривичниот законик. Според кривичната пријава доставена од МВР – Полициска станица Прилеп, за лицето постои

Read More

Мајкл Џексон поседувал голема колекција порнографски материјали, се наведува во извештајот од полицискиот записник направен по претресот на неговиот луксузен имот „Неверленд“. Долг е списокот фотографии и опишани снимки на голи и полуголи момчиња од тинејџерска возраст, наведени во судските документи од тоа време. Сето тоа и

Read More

Уште еден тежок случај на ширење на детска порнографија има во Струмица каде момче ја пуштило секс снимката со својата малолетна девојка на социјалните мрежи Facebook и Instagram. Видеото е направено тајно, без согласност на девојката, а се проширило и до нејзините пријатели и родители. Јавното

Read More