Monday, Aug 3, 2020
HomePosts Tagged "криумчарење"

Во акција на полициската и разузнавачката агенција на Европската унија, Европол за разбивање мрежа за криумчарење мигранти на т.н. западнобалканска рута во рок од 36 часа се уапсени 39 лица, а приведени се 580 мигранти. Во соопштението на Европол се наведува дека во таа акција учествувале

Read More

Полицијата изведе неколку акции за откривање на нелегално влезени мигранти кои биле скриени во две куќи во селото Ваксинце и кај осомничениот Т.Т (55) се пронајдени 17 мигранти од Пакистан и Иран, додека пак во селото Лојане се пронајдени четворица илегалци. Против Т.Т е поднесена

Read More

МВР спроведе акција во Ваксинце во која се откриени илегални мигранти. Приведен е 46-годишен жител на селото Ваксинце, кумановско, поради сомнение дека за одреден паричен надоместок, подолг временски период сместувал поголема група илегални мигранти. Денеска биле извршени претреси на три локации, при што на едната од

Read More

Турските власти уапсија четири лица осомничени за криумчарење на луѓе преку Медитеранот, поточно за бродоломот кој се случи во средата, во кој загинаа 12 Сиријци во два чамци, а меѓу нив беше и тригодишното дете Ајлан Курди. Фотографијата со детето, за кое се претпоставува дека е

Read More