Thursday, Jul 30, 2020
HomePosts Tagged "деца со посебни потреби"

Денеска до пладне во Штип, 600 граѓани се потпишаа во книгите за собирање потписи за измена на закони и на подзаконски акти за соодветни права на децата со посебни потреби. Претседателот на здружението „Сплотени срца“, Зоран Мијалков, кој е и татко на дете со посебни потреби,

Read More

Околу 2.000 од потребните 10.000 потписи досега имаат собрано родителите на деца со посебни потреби, за да поднесат иницијатива до Собранието за измена на одредени закони за да им се олесни животот. Тие со своите деца три дена кампуваа во паркот Жена Борец спроти самото

Read More

Обединета Младина за Македонија јавно ги поддржува децата со посебни потреби кои како категорија на граѓани во Р.Македонија, смета партијата, дека се потполно запоставени и не им се овозможени апсолутно никакви услови со кои барем за момент би се почувствувале како дел од ова општество. –

Read More

Родителите на децата со посебни потреби денеска ги пакуваат шаторите откако според планираното останаа две вечери да кампуваат спроти Собранието со цел да станат видливи нивните проблеми за политичарите. Политичари ги посетија, им изразија поддршка, а дел од нив им ветија дека нивните барања ќе

Read More

Со тридневно кампување пред Собранието на Република Македонија родители на деца со посебни потреби ќе се обидат да го свртат вниманието на политичарите за нивните деца да станат видливи за нив. Родителите бараат да се донесат системски решенија за да се олесни и животот и

Read More