Wednesday, Feb 19, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаПоддржете ги децата со посебни потреби – Недостасуваат уште 8.000 потписи

Поддржете ги децата со посебни потреби – Недостасуваат уште 8.000 потписи

protest deca so posebni potrebi

Околу 2.000 од потребните 10.000 потписи досега имаат собрано родителите на деца со посебни потреби, за да поднесат иницијатива до Собранието за измена на одредени закони за да им се олесни животот. Тие со своите деца три дена кампуваа во паркот Жена Борец спроти самото Собрание, но книгата за потписи и понатаму ќе биде на истото место. Затоа покажете човечност и оставете го својот потпис.

Родителите бараат измени на закони и подзаконски акти, со кои на децата ќе им се овозможи соодветна здравствена и социјална заштита.