Saturday, Apr 4, 2020
HomePosts Tagged "професии"

Дали некогаш сте се запрашале колку пари заработуваат дилерите на дрога, корумпираните политичари или пак ескорт девојките? (доколку симате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате да го промените преводот тоа може да го направите во Settings-

Read More

Од почетокот на 2016 година, надлежните институции на Хрватска, Германија, Австрија, Чешка, Унгарија, Италија и Полска, соопштиле дека имаат проблем со пронаоѓање, односно увоз на работна сила. Сите овие земји во Европа заедно имаат потреба од 1.300.000 работници. Се работи главно за стручни професии: инженери, електроника,

Read More

  Овен Овенот е најмладиот знак во зодијакот и постои добра причина зошто е претставен токму од ова животно. Овните имаат силна волја, полни се со ентузијазам и енергија и имаат силен натпреварувачки дух. Најдобро се снаоѓаат во професии кои се плаќаат со провизија, а уште подобро

Read More

Кевин Датон, психолог од Оксфорд и автор на книгата knjige 'The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success' истакнува дека психопатијата може да претставува голема предност во одредени професии. Во продолжение ви ги претставуваме професиите во кои оваа

Read More