Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "жири"

Сите млади претприемачи оваа среда ќе имаат можност да се запознаат со членовите од жирито на Наградата за социјално претприемништво Македонија, како и да разговараат со нив за идеите за социјален бизнис. Настанот ќе се одржи од 12:00 до 14:30 часот, во HUB Skopje. Инаку конкурсот

Read More

Најтрофејниот македонски филмски режисер Милчо Манчевски е претседател на жири на 68. филмски фестивал во Локарно, Швајцарија, еден од петте најголеми светски фестивали од А категорија, што трае од 5 до 15 август 2015 година. Најуспешниот македонски режисер Милчо Манчевски е претседател на жири комисијата на 

Read More

  Вечерва  во 20 и 30 минути ќе започне супер-финалето  на популарното балканско музичко шоу ,,Пинкови  sвездички”. Македонија навива за младиот и маестрален Трајче Ѓорѓиев кој е наш единствен претставник. Ова музичко шоу, во серијал од околу 50тина емисии претходниве неколку месеци покажа дека на Балканот има

Read More

Големото финале на регионалното шоу ,,X фактор” ќе се случува вечерва во 21 часот. И годинава до крај стигна само еден Македонец. Сите надежи ги вложуваме во Боби Мојсоски. Како да се повторува истата приказна од минатата година. Во финале на реномирано шоу имаме музичар

Read More

Втората полуфинална вечер на музичкото шоу ,,Пинкови sвездички” донесе радост во Македонија. Младиот Трајче Ѓоргиев со изведбата на ,,Зошто отиде” од нашата музичка икона Тоше Проески, обезбеди место во големото финале кое ќе се случи на 26 јуни. Шоуто ,,Пинкови sвездички’’ e најголем доказ дека на Балканот

Read More