Tuesday, Apr 24, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонiOs 9 ќе ги реши проблемите со Wi-Fi конекција

iOs 9 ќе ги реши проблемите со Wi-Fi конекција

Новата верзија на iOs 9 открива дека во системот ќе биде вклучена опција со која ќе се реши проблемот на префрлање од Wi-Fi во мобилна интернет конекција и тоа автоматски доколку така сака корисникот. Досега ако сурфавте на Wi-Fi мрежа откако ќе се изгуби сигналот мора рачно да се префрлите на 3G или 4G, но сега тоа ќе се прави автоматски и на тој начин ќе може веднаш да продолжите со симнување на содржини, посета на веб страни или гледање на видеа. iOs 9 ќе биде пуштен официјално во употреба во септември.

Извор: telefoni.mk