Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "Влада" (Page 5)

Владата на вчерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба. На седницата е усвоен и предлог-законот за извршување на буџетот за 2018

Read More

Владата денеска ќе ја одржи 37. седница, на која ќе го разгледа и ќе донесе одлуки за предлог-буџетот на државата за 2018 година, соопшти владината прес-служба. На седницата, како што информираат оттаму, Министерството за финансии ќе го достави на разгледување и предлог-законот за извршување на буџетот

Read More

Укинувајќи го проектот „Ден на дрвото“, владата на СДСМ ја покажува лажната грижа за чист воздух, реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. „Чистиот воздух, исто како и ветувањето за живот за сите, се лажни пароли и лажни ветувања кои ќе станат синоним за неспособноста на владата на СДС

Read More

Премиерот и министрите на вчерашната седница го прифатија предлогот на Министерството за информатичко општество и администрација за измени и за дополнувања на Законот за административни службеници. Со предложените измени, како што се наведува во соопштението, се упростуваат постапките за напредување и за усовршување на вработените во

Read More

Владата му наложи на Министерството за внатрешни работи од својата сметка да ѝ исплати на државната фабрика „11 Октомври – Еурокомпозит“ АД Прилеп средства за исплата на една плата на вработените, како и за обезбедување репроматеријали за работата на компанијата. „Владата донесе одлука МВР да префрли

Read More

Владата го укина проектот „Денот на дрвото – засади ја својата иднина“, воведен од претходната влада на ВМРО-ДПМНЕ. Како што соопштуваат од владината прес-служба, Владата го задолжила Јавното претпријатие „Македонски шуми“ да достави сеопфатна информација за ефектите и за резултатите од оваа акција. „Идните активности за пошумување

Read More

Владата на денешната седница одлучила да му предложи на Собранието за државен јавен обвинител да го именува Љубомир Јовески, кој е член на Советот на јавни обвинители, соопшти владината прес-служба. „Владата на Република Македонија оваа одлука, освен врз основа на професионалната биографија на Љубомир Јовевски, ја

Read More

Активно се бориме против корупцијата и не случајно двајца членови на Владата веќе се под истрага, изјави денеска премиерот Зоран Заев на самитот Македонија 2025. Премиерот Заев денеска рече дека сузбивањето на корупцијата е многу важно прашање за регионот и за Македонија во правец на привлекување

Read More

По пишувањата во дел од медиумите дека екс градоначалникот на Струга е можен кандидат за прв човек во здравството, Села за Макфакс вели дека нема намера да биде министер на Заев. – Јас министер на Заев!? Па Ве молам, се сметам себеси за човек кој има

Read More

Владата на денешната седница го усвоила предлогот на Министерството за информатичко општество и администрација на веб-страниците на министерствата и на другите органи на државната управа да бидат објавени листа на акти и на материјали што министерствата согласно закон се обврзани да ги објават и навремено да ги

Read More